Güncel Haberler

Evde kolayca yapabileceğiniz glutensiz kek tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

glütensiz Beslenme, sağlıklı bir yaşam tarzı için önemli bir seçim haline geldi. Ancak glutensiz beslenmeyi uygularken lezzetli tatlılardan vazgeçmenize gerek yok. İşte evinizde kolaylıkla bulunabilecek birkaç malzemeyle hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli glutensiz kek tarifi…

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker (veya bal)
  • 1 çay bardağı süt (isteğe göre badem sütü, yulaf sütü veya su kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı glutensiz un (örneğin badem unu, pirinç unu veya hazır glutensiz un karışımları)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (glutensiz)
  • 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı)
  • bir tutam tuz

Nasıl yapılır

1. Hazırlık:

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın.

Kek kalıbını yağlayın ve un yerine badem unu veya hindistan cevizi tozunu serpin.

2. Karışımı hazırlayın:

Yumurtaları bir kaseye kırın ve şekerle birlikte köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın.

Sütü ve yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Ayrı bir kapta glutensiz un, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı karıştırın. Kakaolu yapmak isterseniz kakaoyu da ekleyin.

3. Karıştırın ve kalıba dökün:

Kuru malzemeleri yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın.

Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün ve yüzeyini düzeltin.

4. Yemek Pişirme:

Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini görmek için bir kürdan batırın; Kürdan temiz çıkarsa kek hazır demektir.

5. Hizmet:

Kekinizi fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Çay veya kahvenin yanında kesip servis yapın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu