MasterChef nasıl yağlanır? Kayseri mutfağının sevilen lezzeti, püf noktalarıyla yağlamanın tarifi… – Son Dakika Gurme Haberleri
Kayseri mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan yağlamanın nasıl üretildiği merak ediliyor. Enfes sosu ve kıymasıyla sevilen bu geleneksel lezzet, evde de çok kolay bir şekilde hazırlanabilir. İşte Kayseri mutfağının sevilen lezzeti yağın tarifi…
MALZEMELER
Hamur için:
5 su bardağı un
1 Anında Sanal Paket (10g)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1,5 su bardağı sıcak su
Kıymalı karışım için:
400 gr kıyma
1 büyük soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
3 domates (rendelenmiş)
2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı domates salçası (domates veya biber salçası)
1 bardak çay suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı biber (isteğe bağlı)
3 yemek kaşığı yağ
Hizmet için:
sarımsaklı yoğurt
kıyılmış maydanoz
NASIL YAPILIR
Un, maya, tuz ve şekeri bir kapta karıştırın.
Yavaş yavaş ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Yağı büyük bir tavada ısıtın.
Soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Kıymayı ekleyip suyu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Doğranmış biberleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
Domates salçasını ekleyin, ardından rendelenmiş çeri domatesleri ve suyu ekleyip karıştırın.
Baharatları ekleyin ve karışımı kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Mayalanan hamurdan küçük toplar alıp unlanmış zeminde ince, yuvarlak çörekler açın.
Sıcak tavada her iki tarafını da pişirin. Bütün hamurları pişirdikten sonra üst üste dizin.
Pişen her ekmeğin üzerine kıyma karışımını sürün ve üst üste dizin.
Ekmek katlarını ve harcı kat kat ekleyerek yağı hazırlayın.
En üst kata harcı sürdükten sonra dilimleyin.
Sarımsaklı yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis yapın.